Sårbare Kvinner – De som tatoverer seg mest?

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin
Share on tumblr
Share on email
Share on print

Da jeg begynte å tatovere i år 2000, var kundekretsen mest mannfolk som kjørte motorsykkel. Jeg hadde ankommet bransjen før Miami Ink gjorde det ekstremt populært. Underveis har jeg sett trender komme og gå, og alle mulige typer mennesker tatovere seg mer og mer.

Jeg kjenner meg igjen

Jeg fant en artikkel i dag på nettet angående kvinner og tatovering. Dominic Sagoe, førsteamanuensis i samfunnspsykologi på Universitetet i Bergen har forsket på tatoverte mennesker. Og det viser seg at den største gruppen som tatoverer seg om dagen er faktisk unge og sosiale kvinner, og mange av de har en form for psykisk lidelse.

Bilde hentet fra Pixabay.com

Jeg begynte selv å tatovere meg da jeg var 19 år. Jeg har diagnosen Borderline. Ikke det at det er en betydelig del av livet mitt idag, men ja jeg er en følsom og en ganske emosjonelt påvirket dame. Men hvem har ikke en liten psykisk twist, emosjonelt avvik eller lidelse?

Dekorativt plaster på såret

Er det altså sånn at vi kvinner som kanskje har opplevd ting vi helst vil legge bak oss, finner en ny styrke i en ny tatovering? For å dekorere oss sånn at vi føler oss bedre? Eller er det symbolikken i motivet? Eller er det smerten av tatoveringen, som når du klyper deg i hånda for å døyve hodepinen?

Bilde hentet fra Pixabay.com

Jeg har en teori på hvorfor denne jentegruppen tatoverer seg litt mer enn andre. For min egen del har jeg alltid vært veldig sjenert, men samtidig glad i å skille meg ut. Jeg likte å være annerledes. Jeg sydde om klærne mine til å bli punka, jeg tegnet på buksene mine og gikk gjerne totalt mot strømmen. For å tørre å være sosial med andre mennesker enn mine aller beste venner, måtte jeg drikke.

girl-2615021_960_720

Bilde hentet fra Pixabay.com

En Kunstnerisk Rustning

Tatoveringer ble etterhvert derfor både en beskyttelse og en støtte. De beskyttet meg fra mennesker jeg ikke ville komme i kontakt med, da de presenterte meg som litt av en tøffing, litt som en rustning. Men de støttet meg også da jeg ønsket å komme i kontakt med kreative og sårbare mennesker som meg selv. Det ble en invitasjon for likesinnede.

Kjenner du deg igjen? Hva har du selv fått ut av å tatovere deg? Har det tilfredstilt noe psykisk for deg? Skriv gjerne en kommentar under. Jeg vil gjerne høre din mening.

Kilde: https://www.nrk.no/vestfold/unge-og-sosiale-kvinner-tatoverer-seg-oftest-1.13808288

 

Liked it? Take a second to support me on Patreon!

Thank you so much for visiting my blog today. If you liked this post, please feel free to share it:

Share on facebook
Share on pinterest
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on reddit

If you don’t already, you are more than welcome to follow me on Instagram, my personal Instagram, my Youtube channel and Pinterest. Remember, all appointment booking for tattoos go through the request form at attitude.no, not with me.

 

See ya!

 

 

Don't be a stranger! Leave a comment!

X