Hei. Jeg heter Linda Rodahl, bedre kjent som Electric Linda. Et par gamle venner fra bransjen ga meg navnet fordi de ertet meg for min musikksmak. Jeg likte ikke rockabilly eller heavy metal som dem, men hører helst på electronica, derfor fikk jeg mitt kallenavn.

Jeg er født i 1980, og oppvokst i Stockholm, Sverige. Flyttet til Vestby i Norge da jeg var 15 år. Jeg har tatovert siden sommeren 2000. Jeg bygget opp Attitude Tattoo Studio i 2008, og i 2013 flyttet studioet til Oslo. Jeg er ikke lenger innehaver av bedriften, da jeg har gitt dette videre til min bedre halvdel. Jeg kan nå fokusere på å tatovere og min egen helse. Pluss andre ting jeg liker, som å skrive blogg, lage videoer og musikk.

Jeg tok min første tatovering da jeg var 19 år. Jeg ble veldig inspirert av tatovøren, og fikk da lyst til å komme meg inn i bransjen selv. Noen måneder senere fikk jeg lærlingplass hos Birdie i Ski. Jeg jobbet hos han i 8 år før jeg turte å starte eget.

Jeg har vunnet over 50 internasjonale tattoo priser verden rundt. Jeg har tatovert kjendiser som Tshawe og Yosef fra Madcon, Vinni, Omer Bhatti, Hank Von Helvete og sist Mac Miller (kjæresten til Ariana Grande). Se alt av utmerkelser, kjendiser, priser og presse HER.

Tidslinje

27/08/1980

Jeg ble født

Jeg ble født i Stockholm, Sverige. Min mor Liz er kunstner, og min far Jan er selger og ingeniør. Mine foreldre er norske, men prøvde lykken i Sverige.

01/08/1995

Flyttet til Norge

Flyttet til Norge

Da mamma savnet Peppes Pizza og lusekofter, valgte familien å flytte tilbake til Norge. Jeg og pappa seilte båten over igjennom Göta Kanal, mens mamma og lillebror ble med flyttebilen. Jeg var 15 år. Dette var i sommerferien før jeg skulle begynne i 9. klasse. Jeg snakket fortsatt svensk det…

01/09/1996

Videregående: Tegning, Form og Farge

På videregående gikk jeg Tegning, Form og Farge. Grunnkurs og VK1. Deretter tok jeg et sidesprang og gikk ett år på frisørlinjen, da jeg tenkte det var noe jeg ville like. Men det var ikke helt det jeg så for meg…

01/08/2000

Begynte som lærling

Sommeren 2000 fikk jeg lærlingplass hos Birdie på Personal Art Tattoo, nå kalt Stay True.

15/05/2002

Fikk navnet Electric Linda

På en tattoo messe i Oslo, ble jeg ertet av noen av mine tattoo-venner for min tidligere signatur på mine tegninger, som var “Miss Purple”. De ga meg derved navnet Electric Linda, for å understreke at jeg var annerledes, fordi jeg hørte på Elektronisk musikk.

01/06/2002

Min første pris

Min første pris

Jeg vant min aller første pris på Danish Viking Tattoo Festival i København, “Most Beautiful Backpiece” i 2002. Det var min første ryggtavle, så jeg ble veldig stolt.

01/05/2003

Dro på prisjakt

Dro på prisjakt

Jeg fikk blod på tann, og reiste på mange messer rundt om i verden. I perioden 2003-2012 vant jeg 48 priser. Se hele listen HER

08/11/2006

Ble Mamma

Ble Mamma

Livet forandret seg fort da man ble forelder for første gang, men kun til det bedre!

01/03/2008

Åpnet eget – Attitude Tattoo Studio

Åpnet eget – Attitude Tattoo Studio

Etter 8 år hos Birdie turte jeg endelig å fly ut av redet og starte mitt eget.

20/07/2008

Attitude flyttet til større lokaler

Attitude flyttet til større lokaler

Kun noen få måneder etter åpning, flyttet vi noen meter lenger ned mot togstasjonen til Storgata 7, inn i større lokaler i bakgården.

01/03/2010

Attitude fikk enda større lokaler

Attitude fikk enda større lokaler

Attitude vokste da fler tatovører og lærlinger ville joine crewet. Så fikk vi tilbud om å flytte fra bakgården og ut mot gaten til nesten 100kvm med store butikkvinduer midt i Storgaten i Moss.

01/05/2013

Attitude flyttet til Oslo

Attitude flyttet til Oslo

Jeg ble overtalt av en god venn å flytte studioet til Oslo. Moss var ikke helt min by, jeg trivdes ikke så godt. Under planleggingen var jeg også heldig å få meg kjæreste i Oslo, så jeg flyttet dit kort tid etter.

Er det noe du lurer på? Skriv gjerne en liten kommentar under 🙂

 

 

Legg inn en kommentar

ABONNER PÅ BLOGGEN

Få mine nyeste innlegg direkte til din e-post:

%d bloggere liker dette: