Instagram Tips – Del 1: Navn, Bio, Profilbilde mm.

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin
Share on tumblr
Share on email
Share on print

Instagram Tips av Electric LindaSkulle du ønske du hadde flere følgere på Instagram? Hvor vil du med din Instagram? Er du helt privat og vil bare dele med venner og familie? Eller er du på jakt etter mange følgere for å markedsføre ditt navn, ditt produkt, din salong, butikk, bedrift osv? Hvis du skal markedsføre, har jeg noen gode tips.

Jeg har hatt Instagram nesten siden starten, og i løpet av årene har jeg kun brukt det som en portfolie med tatoveringer på min @electriclinda konto. Her vokste jeg gradvis med følgere, og har nå 20,4K, dvs ca 20400 følgere . For ikke så lenge siden åpnet jeg en ny konto, @electriclinda.life hvor jeg viser alt annet fra livet mitt utenom tatoveringene, fra bloggen min, hverdag osv. Jeg er selvfølgelig ikke noen sosial media spesialist, men jeg er evig på å lære meg nye ting, og vil egentlig bare dele det jeg har lært.

Jeg har blitt spurt mange ganger av venner og familie om hva de burde gjøre for å bli bedre på Instagram, spesielt av mamma, som gjerne vil lære seg å markedsføre sin kunst via Instagram. Jeg har pugget det meste om Instagram, og har derfor laget meg en liste over de viktigste og heteste tipsene jeg kan gi deg. Jeg er ikke alltid flink til å følge alle disse tipsene selv, men bruker faktisk mange av de ofte. Dette innlegget skulle egentlig ikke bli så langt som det ble, men jeg hadde bare så mange tips til dere. Så det blir en serie på 3 deler, så blir det heller ikke for mange ting å tenke på med en gang.

I denne delen tar jeg opp følgende:

 • Unikt Navn og Brukernavn
 • Profilbilde med Personlighet
 • Fresh Bio Tekst
 • Stories

 

Unikt Navn og Brukernavn

Instagram Tips av Electric Linda

Ofte dukker det opp forslag på hvem du ville likt å følge. Da er det smart å ha et tiltalende bilde, navn og brukernavn, da du konkurrerer med mange andre i samme sjanger.

Instagram Tips av Electric Linda

Det er mulig å skrive Navnet ditt i en annen font. Se egen link for dette nederst på siden.

Navnet er det øverste navnet ditt, sånn som du ville laget en overskrift på en blogg eller nettside.

 • Det er lurt å ha det samme navnet her som du har andre steder som Facebook, Snapchat, LinkedIn, Pinterest, Twitter, nettside osv. sånn at folk kjenner deg igjen kjapt.
 • Du kan bruke opp til 30 tegn, så ikke vær redd for å tilføye ekstra, som forkortelser, til navnet ditt. Eksempel “Saturday Night Live – SNL”. Eller å forklare hva du tilbyr som “Headspace (mindfullness app)” i stedet for bare “Headspace”. Da er du lettere å finne i søk også, og folk blir mer sikre på at de har funnet riktig profil. (Jeg har ELECTRIC⚡LINDA som navn, med lyn-emoji og annerledes font)


Brukernavnet
er det sammenhengende url-navnet ditt, kun små bokstaver og evt bindestrek eller punktum mm.

 • Det er lurt å fortsatt ha det samme brukernavnet her som du har andre steder som Facebook, Snapchat, LinkedIn, Pinterest, Twitter, nettside osv, sånn at folk lett kan søke deg opp, gjerne også det samme som ditt domene hvis du har egen nettside. (Jeg har electriclinda som brukernavn på Instagram og electriclinda.net som domene)
 • Husk å ikke bytte dette brukernavnet, hvis ikke det skulle være ekstremt nødvendig. Bytter du brukernavn, og noen har tagget deg i et bilde eller tekst, vil de ikke finne deg via den linken lenger, du er helt borte. Så hold deg til brukernavnet! Og har du en integrert instagram feed på en nettside, forsvinner denne hvis du ikke oppdaterer brukernavnet her også.

 

Profilbilde med Personlighet

Profilbildet er det første folk ser. Selv om det er lite, dukker det opp når du liker et bilde, kommenterer osv. Bilder som er såpass små blir fort bare “enda et bilde”, derfor vil jeg komme med følgende tips for akkurat dette bildet, sånn at du blir letter lagt merke til i mengden.

Instagram Tips av Electric Linda

 • Velg en selfie eller et bilde noen har tatt av deg som du liker veldig godt.
 • Kvaliteten er viktig – jo bedre kvalitet, jo bedre troverdighet får du.
 • Frisk opp fargene eller kontrasten og gjør bildet skarpere med hjelp av en app eller photoshop el.l. Jeg har masse tips på gode apper hvis det er ønskelig. Skrik ut.
 • Sørg for å vise frem ansiktet ditt, og ikke hele eller halve kroppen, hvis ikke kroppen er din merkevare selvfølgelig…
 • Logo, tegning, emoji el.l er også kult. Det gjør at du skiller deg ut av mengden. Jeg bruker nå min logo på electriclinda. Og selfie på electriclinda.life kontoen.

Instagram Tips av Electric LindaFresh Bio Tekst

Når noen går inn på din profil, skal du virkelig selge deg selv. Du skal nå introdusere deg selv til fremmede. Du har bare 150 tegn, så det kan ikke bli for langt. Men skill deg gjerne ut.

 • Beskriv deg selv, hvem du er og/eller hva du gjør. Kanskje en kort slogan. 
 • Bruk gjerne #Hashtags i selve bio-teksten, det gjør deg mer synlig når folk søker. 
 • Man kan også legge til @brukernavn i bio teksten, det er fint hvis du samarbeider med noen eller har flere forskjellige kontoer, som jeg har.
 • Del opp teksten i flere linjer, sånn at det ser mer lett og ryddig ut.
 • Bruk gjerne emojis for å fremheve og personliggjøre teksten din. Det kan også spare plass ved å bruke en telefon-emoji i steden for å skrive “telefon” osv.

IMG_1389Stories

Stories har blitt en stor greie på Instagram. Fler og fler bruker disse aktivt til markedsføring, da du kan linke direkte fra storyen (hvis du har mer enn 10K følgere, etter det jeg har skjønt).

 • Legg ut minst en bra story hver dag. Fordi gjør du dette vil du ha en rosa ring rundt profilbildet ditt, som folk kan trykke på og se dine stories direkte uten å gå inn på profilen din. Det vil gi deg en bra boost på nye følgere. 
 • Ikke legg ut mer enn 10 stories på en dag, med mindre de er utrolig interessante og spennende. Jeg sletter ofte de som legger ut for mye. 

 

 

Nyttige linker

Fonts For Instagram (lag navn eller bio tekst, og få den laget i en annen font) https://lingojam.com/FontsForInstagram

 

Det var det jeg hadde i denne delen. Takk for at du leste dette, og håper du får bruk for noen av disse tipsene. Det er i hvert fall noe du kan starte med. Lykke til med din nye og freshe Instagram. Kommenter gjerne ditt brukernavn i kommentarfeltet under, sånn at jeg og andre lesere kan ta en titt. Følg med for de neste tipsene i Del 2, som jeg legger ut neste mandag, det innlegget finner du nå HER..

Husk at du kan abonnere på mine innlegg ved å taste inn eposten din på høyre side her (eller under hvis du er på mobil).

Liked it? Take a second to support me on Patreon!

Thank you so much for visiting my blog today. If you liked this post, please feel free to share it:

Share on facebook
Share on pinterest
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on reddit

If you don’t already, you are more than welcome to follow me on Instagram, my personal Instagram, my Youtube channel and Pinterest. Remember, all appointment booking for tattoos go through the request form at attitude.no, not with me.

 

See ya!

 

 

Don't be a stranger! Leave a comment!

X