Instagram Tips – Del 2: Highlights, Fresh Feed mm.

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin
Share on tumblr
Share on email
Share on print

Skulle du ønske du hadde flere følgere på Instagram? Dette er Del 2 av 3 i min lille serie “Mine beste Instagram Tips”. I forrige innlegg, Del 1, skrev jeg om Unikt Navn og Brukernavn – Profilbilde med Personlighet – Fresh Bio Tekst – Stories – Nyttige Linker.

Gikk du glipp av del 1? Klikk her.

I denne delen tar jeg opp Highlighted Story Album – Bildene, Din Portfolie – En Fresh Feed – Beskrivelsen.

 

Highlighted Story Album

Dine stories blir jo, som på Snapchat, borte etter 24 timer, men med denne nye funksjonen kan du lagre de i album, slik at de kan bli sett for alltid. Sorter derfor dine favoritt stories inn i forskjellige album. Dette lager et ryddig og innholdsrikt preg på profilen din, og gjør at folk kan bruke tid på din profil, da de får enda mer å se på.

 • Lag album (også kalt høydepunkt) etter de mest interessante temaene du vil vise.
 • Husk å lage et kort og interessant Navn på dette albumet, det er mulig å bruke emojis i dette navnet.
 • Lag gjerne en forside til disse albumene (husk at disse må lages som story først og deretter legges inn som forside på albumet).

Bildene, Din Portfolie

Bildene i selve feeden, som blir din portfolie, der du poster dine bilder, ligger selve tyngden av din Instagram konto. Alt det andre jeg har nevnt ovenfor er bare tilbehør.

 • Ta bra bilder. Ta frem fotografen i deg. Vær kreativ. Vis frem noe flott!
 • Vit hva dine følgere synes er interessant. Det er kanskje ikke alltid spennende å se hva du spiste til frokost, med mindre du er en kreativ kokk og viser frem kunsten din, eller hvis du er en fitness instruktør som viser frem den perfekte frokosten som gjør deg sterk!
 • Ikke sitt fast i firkant-boksen ved å legge ut standard kvadrat format. La bildene være i stående format. Da bruker bildet mer plass i feeden, og blir mer synlig, innbydende og får automatisk fler likes.
 • Hvis du legger ut bilder som du ikke vil at andre skal kunne stjele til eget bruk, er det lurt å få lagt på en transparent logo oppå bildet. Det finnes mange apper som kan hjelpe deg å lage en logo hvis du ikke har det. Og andre apper som plasserer de oppå bildet. Dette er noe Instagram ikke kan gjøre for deg. Hvis dette er av interesse kan jeg sikkert lage et eget innlegg om logo, vannmerker, signaturer og sånn. Skrik ut i kommentarfeltet hvis du ønsker det.

En Fresh Feed (filter og redigering)

En rotete feed , eller en feed som bare viser det samme på hvert bilde, skaffer ikke flere følgere. Feeden din er helheten på hele Instagram kontoen din. Her kan du vise frem personligheten din i samarbeid med fargebruk, filter osv.

 • Bruk samme filter og evt også fargebruk på alle bilder, for en mest mulig ryddig og ren feed. Det er ikke så lett å få til, på grunn av forskjellige lyssettinger, dag/natt, inne/ute, osv. Men prøv å hold det så likt som mulig, sånn at bildene dine får den “samme karakteren” på alle bildene.
 • Hvis du vil gå lenger og gi mer innsats enn å redigere enkelt i Instagram, kan du teste VSCO, som er min absolutte favoritt til å legge på samme filter på alle bilder før de legges ut. Jeg bruker denne også til bloggen. Hvis du vil bruke VSCO, anbefaler jeg å søke på “VSCO filter” på Pinterest, så får du masse flotte “oppskrifter” til filter som passer din personlighet og ønsket uttrykk.
 • Det er også mulig å legge en fremtidsplan, hvis du har mange bilder du vil legge ut. Med UNUM kan du se din egen feed, med de nye bildene som ikke er publisert ennå, så kan du flytte de rundt til du har bestemt hvilken rekkefølge de skal legges ut. UNUM har også mange fine filtere, men ikke mulighet til å lage en ferdig mal, som på VSCO. De mest ivrige Instagrammerene bruker begge appene for best resultat.

Eksempler på freshe feeds med totalt gjennomførte filter:

Beskrivelsen

Uten en god beskrivelse kan bildet virke upersonlig og tomt. Beskrivelsen vil gjøre bildet enda mer innholdsrikt. Her har du muligheten til å virkelig selge ditt budskap.

 • Beskrivelsen bør være hyggelig og innbydende, ikke for lang, og ikke for kort.
 • Beskriv selve innholdet, kanskje med en liten kort historie bak.
 • Bruk personligheten din, vær deg selv med ord 🙂

Det var det jeg hadde i denne delen. Håper du får bruk for noen av disse tipsene. Lykke til med din nye og freshe Instagram Feed. Kommenter gjerne ditt brukernavn, sånn at jeg kan ta en titt. Følg med for de siste 5 tipsene i siste del, som jeg legger ut neste mandag.

Husk at du kan abonnere på mine innlegg ved å taste inn eposten din på høyre side her (eller under hvis du er på mobil).

 

 

 

Liked it? Take a second to support me on Patreon!

Thank you so much for visiting my blog today. If you liked this post, please feel free to share it:

Share on facebook
Share on pinterest
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on reddit

If you don’t already, you are more than welcome to follow me on Instagram, my personal Instagram, my Youtube channel and Pinterest. Remember, all appointment booking for tattoos go through the request form at attitude.no, not with me.

 

See ya!

 

 

Don't be a stranger! Leave a comment!

X