Hva koster en tatovering? Spørsmål og svar innen pris på tatoveringer.

Hva koster en tatovering? Spørsmål og svar innen pris på tatoveringer.

Pris på tatoveringer er ikke alltid lett å forstå seg helt på for de som ikke er i bransjen selv, det skjønner jeg godt. Jeg har samlet de 5 mest stilte spørsmålene rundt priser på tatoveringer, og har prøvd å svare så informativt jeg bare kan.

action adult arm blur

1 ⚡ Hva koster en tatovering?

Det er like vanskelig å svare på som hvor mye en leke, en bil, eller et hus koster. Det spørs jo på mange ting, og spesielt for tatoveringer spørs det på følgelde:

⚡Sted i verden

Ja, det er høy forskjell på pris på tatovering i Polen eller Syden, og Norge. Men det er også andre kostnader. Hva koster vel en halvliter øl der i forhold til her? Eller hva med husleie? Samtidig har vi en såpass mye høyere lønn i Norge, at å bo i Norge er statistisk billigere for Nordmenn enn for Franskmenn å bo i Frankrike (er i hvert fall noe jeg leste på Statistisk Sentralbyrå). Så ja, selvølgelig er det billigere for en Nordmann å tatovere seg i et billigere land.

⚡Motiv, størrelse og plassering

En liten prikk vil koste noen få sedler, mens en hel rygg eller sleeve vil koste en ganske kraftig bunke med tusenlapper. En medium stor tatovering på underarmen ville kostet nesten det dobbelte på ribbeina, da huden må strekkes for å kunne bli tatovert. Dermed blir stensilen større, og arbeidet større på ribbeinene.

anchor couple fingers friends

⚡Tatovøren

Tatovører jobber ofte etter forskjellige priser. Noen tar betalt for en spesifikk størrelse og plassering, og gir fastpris på forhånd. Andre jobber kun etter timepriser. Noen kombinerer det, eller bruker session priser. Dette spørs på flere ting, som følgende:

– Erfaring –

En tatovør med mange års erfaring føles ofte tryggere for en kunde og kan prise seg høyere enn de med liten erfaring. Dette gjelder som du sikkert vet i flere yrker. Lærlinger er nybegynnere, og starter da selvsagt på lave priser fordi de trenger erfaringen.

– Rykte og Etterspørsel –

Har en tatovør opparbeidet seg et godt rykte, og en lang ventetid på mange måneder, eller kanskje flere år, kan de som regel med god samvittighet sette opp prisen. Dette er vanlig i alle yrker og markeder som øker i etterspørsel.

– Effektivitet og Hastighet –

Ved noen tilfeller har tatovøren det meste klart før kunden ankommer, fordi de da har hatt en konsutasjon tidligere, og som regel betalt for dette og forarbeidet som inkluderes. Ved andre tilfeller må tatovøren gjøre alt forarbeid da kunden har ankommet, og dette tar de som regel noe betalt for. Noen tatoverer veldig sakte, andre fort. Innen tatovering er det ingen fasit på hva som fungerer best, det er opp til tatovøren hva de er vant til og hva som fungerer for deres arbeid. Men en rask tatovør kan ofte kreve en høyere timespris, og kanskje fortsatt gi et billigere sluttresultat. Man må kunne se på den ferdige tatoveringen og ende opp med en rettferdig pris, både for kunden og for tatovøren.

midsection of man using smart phone

2 ⚡ Hvorfor er tatoveringer så dyrt?

Da vil jeg heller spørre deg hva den siste olabuksen kostet deg, eller da du farget håret, satte på vipper eller var ute på byen? Med tanke på hva du får for pengene når du tatoverer deg, i forhold til mye annet mange velger å bruke penger på, mener jeg at tatoveringer heller fungerer som en investering. Det er et spesiallaget kunstverk kun for deg, tilpasset unikt for din personlighet og kropp. Det forsvinner ikke, kan ikke stjeles eller glemmes noe sted. Det er med deg for alltid. En kveld på byen har du glemt dagen etter.

3 ⚡ Hva er minsteprisen?

En minstepris kan jeg sammenligne med en startpris når du setter deg inn i taxien. Selv om du ikke skal kjøre langt, starter taxameteret på en sum, og begynner å rulle når bilen ruller. Det samme gjelder hos de fleste tatovører. En minstepris er som regel det samme som en liten prikk. Skal du derimot ha en lenger strek, et lite ord eller symbol, er dette mye større jobb en den lille prikken.

grayscale photo of person applying tattoo

4 ⚡ Kompisen min gjør det gratis!

Gratulerer! Da håper jeg at de vet hva de driver med, tatoverer i et godkjent studio og kun bruker sterilt og/eller engangs-utstyr og kun godkjent blekk. For skulle det ikke være tilfelle, og at denne kompisen ikke er så utdannet som de sier, kan det gi fatale resultater. Hadde du gått til en “privat” tannlege eller kirurg som driver hjemme og billig? Da synes jeg faktisk at du fortjener det du får. Tatoveringer er ikke en nødvendighet. Det er en luksusvare, og kvalitet koster.

5 ⚡ Skal man tipse tatovøren?

I USA tipser man alle tatovører. I Norge er det ikke vanlig å tipse tatovøren. Det er vel også forståelig, på grunn av den allerede høye prisen. Tips gjelder vel kun i Restaurantbransjen i dette landet. Men det hender at man alikevel får litt tips, og det er veldig hyggelig selvfølgelig. Men det er ikke forventet.

blur cash close up dollars

Jeg håper at du fikk noe ut av dette inlegget. Tusen takk for at du tittet innom bloggen min. Har du andre spørsmål innen tatoveringer? Kommenter gjerne!

Alle bilder er fra pexels.com

Electric⚡Linda

 

Kommenter her:

Legg gjerne inn en kommentar