Artrose

Artrose

Jeg har nevnt at jeg sliter med knesmerter, men kanskje ikke helt forklart grunnen… Det er noe som heter Artrose – også kalt slitasjegikt jeg har i høyre kneet. Ikke helt vanlig å få dette i 30-årene, skjer mest hos eldre overvektige. Artrose vil si at brusken i kneet er slitt ned, og gir smerter. Kroppen klarer ikke å helbrede dette selv, eller med medisiner, så den eneste muligheten er til slutt å skifte ut kneskåla. Men legen sier jeg fortsatt er for ung til dette, så den eneste måten jeg kan bli kvitt smertene og forebygge er å gå ned i vekt, som jeg er i gang med nå, og som jeg har skrevet om her

Du kan lese mer om Artrose her: https://www.revmatiker.no/diagnose/artrose/

Foreløpig trener jeg på egen hånd, tester ut forskjellige treningsmåter og rutiner, men jeg står også på venteliste hos fysioterapi. Er nok greit å få tilpasset trening etterhvert. Jeg har tidligere trent litt i perioder, men ikke så ofte og effektivt som nå. Og jeg vet med egen erfaring at smertene forsvinner etterhvert som jeg har trent en stund, men kommer tilbake hvis jeg ikke trener. Så mest sannsynlig må jeg fortsette å trene livet ut, så det er bare å finne gleden i det, og gjøre treningen til en lek.

Hva liker du best å trene?

4 kommentarer

 1. Så spennende å følge med på deg Linda! jeg var på gymmen selv i dag inspirert av deg: vi tattoo folk må jobbe for å holde maskinen i orden : D stå på!

  1. Author

   Så sinnsykt fint å høre! Tusen takk!!! Ble helt rørt jeg nå 😘 stå på du også!!!

 2. PS vil tipse om bøkene til Kimberly Snyder fra USA. mye bra info for den som vil ta vare på seg selv og ha det bra. Særlig Beauty Detox boken er veldig bra.

  1. Author

   Skal sjekke det ut! Tusen takk!!!

Legg gjerne inn en kommentar