Å ta en tatovering bør ikke være en impulshandling. Det lille eller store kunstverket skal sitte på kroppen din resten av livet, og derfor skal du tenke nøye gjennom en del ting før du setter deg i stolen. Her følger mine beste råd til deg som vil ta en tatovering:

1. Vit hva du vil ha!

Trender forsvinner – Tatoveringen er permanent!

Tidene forandrer seg, du vil forandre deg, men tatoveringen blir den samme år etter år, så det er ikke som å klippe eller farge håret, som vokser ut igjen. Tatoveringen er utrolig vanskelig å bli kvitt dersom du en dag angrer. Vær tålmodig i din søken etter din tatovering. La være å impulstatovere deg ved første og “beste” anledning. Ved valg av motiv er mulighetene mange. Velger du ferdig- lagde motiv (flash), er sjansene store for at flere har den samme. Er Du ute etter noe mer spesielt (custom), ta deg tid til å finne en tatovør som har en tegnestil som passer din smak. Spør alltid om å få se arbeider Tatovøren har laget. Det er veldig vanlig å velge et for lite motiv første gangen, som da er veldig lett å angre på. Jeg pleier å si at tatoveringen krymper psykisk etter en stund, fordi man blir vant til den. De fleste ønsker at den skulle vært større. Tenk litt større med en gang, velg en størrelse som ser pen ut på den kroppsdelen du vil dekorere. En annen viktig ting er å aldri la noen andre påvirke deg for mye på valget av hverken motiv eller størrelse. Det er din kropp og din tatovering, så du bestemmer. Men tatovøren har selvfølgelig mer erfaring når det gjelder hva som er fysisk mulig, og hva som holder i lengden. Og jo mindre tatovering du tar, jo mindre detaljer kan du ha i den.

2. Tenk over plasseringen.

De fleste som vet hva de vil ha tatovert, vet også hvor den helst skal være. Den første tanken du fikk er som regel den beste for deg. Velg en plassering som føles riktig for deg. Tenk etter om du vil at den skal synes godt for alle, kun for deg selv, foran eller bak på kroppen, symmetrisk eller ikke, stor eller liten… Jeg anbefaler at du holder deg unna hals, hender og ansikt hvis du ikke allerede er godt dekket med tatoveringer fra tidligere. En slik plassering passer som regel ikke for unge mennesker som kanskje ikke har funnet livets vei ennå. Selv om vi i Norge opplever en stadig stigende aksept for voldsomt tatoverte folk er det ikke nødvendigvis slik alle steder i verden. Man kan oppleve på utenlandsreiser at tatoverte fortsatt blir stigmatisert og møter mange fordommer. I verste fall kommer man ikke ut fra flyplassen..

3. Velg riktig tatovør!

Først og fremst, når du vet hva du vil ha tatovert på kroppen, må du finne den tatovøren som gjør det best. Forhør deg litt omkring og finn en tatovør du føler deg komfortabel med. Selvfølgelig er det mange faktorer som gjør at man fort får en favoritt, som personlighet, beliggenhet, tegneferdigheter eller godt rykte, men hvem du enn bestemmer deg for å gå til, sørg for at tatovøren utfører arbeidet i et veletablert tatoveringsstudio og som følger forskriftene etter loven. Ikke la deg lure av en venn av en venn som tatoverer hjemme, det vil mest sannsynlig resultere med problemer, og de kan være livsfarlige. Går du til en uerfaren tatovør eller en som slurver med hygienen, kan du ende opp med Hepatitt, HIV, MRCA, Syfilis, Tuberkulose, stygge infeksjoner eller i beste fall en stygg tatovering som er vanskelig og dyr å fjerne.

4. Ikke la prisen styre deg!

Kvalitet måles ikke i tid. En god Tatovør er effektiv, da han har full kontroll på hva han driver med. At du er stolt av din nye Tatovering merkes lenge etter at prisen er glemt. Forhør deg gjerne om pris på forskjellige studioer da dette kan variere en del. Det er en selvfølgelighet å få den kvaliteten man betaler for. Pris på tatovering blir gjerne målt ut ifra størrelse og detaljrikdom. Ved større prosjekter kan man som oftest avtale om timepris. Ut ifra et kunstnerisk synspunkt bør ikke penger være den avgjørende faktoren når tatoveringen varer livet ut.

5. Forberedelser 

Hvis du har lett for å svime av, har Diabetes, Epilepsi, Hjertelidelser eller andre tilstander du er usikker på, la Tatovøren få vite om dette FØR du blir Tatovert. Ikke Tatover deg hvis du er Gravid. Mariuhana, Piller, Alkohol og Kjemiske substanser hører ikke hjemme i kroppen din når du blir tatovert, derimot et godt måltid, personlig hygiene og klær som eksponerer det området som skal Tatoveres er en grei måte å forberede seg på. Ta gjerne med en sjokolade, banan eller brus slik at du kan få opp blodsukkeret hvis du føler behovet. Er du syk, bør du vente til du er frisk og rask, for da vil både tatoveringsprosessen og helingsprosessen gå mye bedre.

linda tatoverer6. Ja, det gjør litt vondt!

Tatoveringsblekket blir stukket inn med nåler ca 2mm inn i huden, og dette gjør litt vondt avhengig av hvor på kroppen du skal ha din Tattoo. Smerteforskjellen er derimot såpass liten så du bør ta din tatovering der du ønsker å ha den. Hvor vondt det gjør varierer fra person til person, og fra sted til sted på kroppen. De fleste er faktisk positivt overasket over hvor lite vondt det gjør i forhold til hva de hadde trodd.

7. Tatoveringen er et åpent sår!

Unngå sterk sol, solarium, badekar, saltvann, klorvann på minst 3-4 uker… La være å klø og pelle på tatoveringen i hele grotiden. Vær ekstra varsom i nærheten av barn eller dyr som kan ta på, klore, gni eller være inntil tatoveringen. Se min video om ETTERBEHANDLING.

Har du spørsmål om tatoveringer, ikke nøl med å sende en epost til post@attitude.no eller ringe 22201313.

Vil du bestille time hos Norges største og mest anerkjente tattoo studio, send inn forespørsel på www.attitude.no nå!

Gi gjerne en kommentar under om dette var informativt nok, om du har noen direkte spørsmål, eller om du har noen egne tips.

Lykke til!

“Electric Linda”