Ned i Vekt – 1. Kvartal Oppsummering!

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin
Share on tumblr
Share on email
Share on print

Nå har det gått 3 måneder. Jeg startet hele denne greia på bursdagen min, 27 august. Idag er det 26 november, og dermed har 13 uker gått. Det er 1/4 av året, men har jeg nådd 1/4 av målet?

❤ Hva har jeg gjort?

Jeg har først og fremt tvunget meg selv til treningsstudio nesten hver dag. Bare for å bli vant til det, og føle at det er helt ok å trene. Ikke farlig 🙂 Jeg har lest og pugget forskjellige treningsplaner, økter, kondisjon, og alt som kan hjelpe meg å gå ned i vekt uten å overarbeide mine dårlige knær. Jeg har oppdaget morsomme treningsøkter som gir meg glede og underholdning, slik at det ikke føles som en straff, men heller noe jeg unner meg, fordi det er bra for meg.

Kun de siste 3 ukene har jeg fokusert mer på kosthold. Jeg lærte hva kalorier var, og hvor mye jeg egentlig har overspist hver dag. Her fikk jeg fort sjokk da jeg raste ned 2,6kg på en uke da jeg ga kroppen en lavkalori-lekse.

❤ Alle innlegg hittil:

[su_posts template=”templates/list-loop.php” posts_per_page=”13" tax_term=”583724107"]

❤ Fysisk oppsummering:

Etter bare 3 uker følte jeg meg litt sterkere og lettere. Etter omtrent en måned merket jeg forskjell rundt midjen. Etter 6 uker kjente jeg at musklene begynte å forme seg, og mye av huden ble strammere. Etterhvert begynte alt å bli ganske rutine, når det gjaldt treningen. Så jeg ser at en jevn rutine på trening, og et sunnere kosthold fungerer veldig bra.

❤ Psykisk oppsummering:

Å være motivert hele tiden er umulig. Men jeg har lært at det er bedre å trene litt hver dag enn å ikke trene. Man trenger ikke å vente på det perfekte opplegget, treningsplanen, den beste tiden eller hva enn man venter på, for å bare begynne å bevege på seg. Det handler jo bare om å svette litt 🙂 Men jeg måtte noen ganger la det fysiske gå i veien for det psykiske. Jeg kunne ha lyst til å trene, men kneet var betent og sint, så valgte å ta fri de dagene. Mens de gangene jeg har vært psykisk nedfor, har jeg fortsatt trent, men ikke klart å gi full pupp. Men har også hatt noen helt sinnsyke økter, hvor alt føles helt perfekt. Det vanskeligste har vært å gi meg selv motivasjon. Men allikevel har jeg hatt det veldig godt av å bare fullføre uansett hvor lite motivasjonen har vært. Følelsen av å gå ut av treningsstudioet etter en grei økt, gir jo en liten kikk – jeg gjorder det! Og det er mye verdt for meg. Det å “fortjene” godteri, bakelser, og snacks, har jeg endelig oppdaget mer og mer som en egen løgn. Som jeg skrev i “jeg fortjener ditten og natten” vil jeg heller fortjene en sterk, smertefri og sunn kropp enn noe som smaker godt på tunga der og da.

❤ Vekt Oppsummering:

Startvekt: 87kg.     Mål: –20kg (-5kg per kvartal)

Ønsket vekt etter 1. kvartal: 82kg.    Faktisk vekt: 80,9kg. 

Vekttap: 6,1kg    App: “My Weight” (“Overvåk vekt”)

❤ Visuell Oppsummering:

Jeg tok et bilde av magen min ca hver måned, for å se om jeg kunne se forskjell. Jeg ser en god del. Det spesielle er at de første 8 ukene lå jeg etter med tanke på selve vekta, men man ser mest forandring rundt midjen. Dette da på grunn av trening. Mens vekten gikk fortere ned de siste ukene, pga strengere kosthold.

Kollasjer.jpg

❤ Fortsettelse følger…

Så i morgen starter 2. kvartal. Det blir spennende. Jeg er ikke 100% sikker på hva jeg eventuelt skal endre på ennå, men jeg tenker jeg har lært en del allerede, og prøver å fortsette så godt jeg kan fremover, med både jevn og moderat trening, og et jevnt og sunt kosthold. Så får vi se, neste kvartals-oppsummering skjer søndag 25 februar. Forhåpentligvis er jeg da rundt 77kg, eller mindre hvis jeg klarer dette tempoet.

Jeg kommer til å fortsette med mine ukentlige innlegg. Jeg setter veldig pris på at så mange av dere faktisk leser alt og heier på meg. Det motiverer veldig! Ikke vær redde for å skrive en liten kommentar her på bloggen. Det hadde vært veldig hyggelig!

Neste Kvartals Oppsummering skjer søndag 25. februar.

Thank you so much for visiting my blog today. If you liked this post, please feel free to share it:

Share on facebook
Share on pinterest
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on reddit

If you don’t already, you are more than welcome to follow me on Instagram, my personal Instagram, my Youtube channel and Pinterest. Remember, all appointment booking for tattoos go through the request form at attitude.no, not with me.

 

See ya!

 

 

Don't be a stranger! Leave a comment!

X